top of page

El nostre projecte és un joc que combina el tauler clàssic dels jocs de taula tradicionals, basat en el tabú, l'oca i el party. Amb nous complements tecnològics que hem fet i programat nosaltres.

Aquest joc es juga per grups, recomanablement dos grups, hi ha cinc trams il·luminats intermitentment amb LEDS de diferents colors, cada tram té un color específic que el caracteritza. Cada vegada que acabes un tram i la fitxa tapa un sensor LDR (un sensor de llum) programat perquè quan no detecti un valor mínim de llum activi els LEDs d’aquell tram i paral·lelament, comunicant la programació de l’LDR, se t'obri una pregunta amb l'aplicació del joc. A cada casella hi ha diferents i aleatòries proves,  que es classifiquen en: la prova de mímica, de coincidir, de dibuix o de tipus tabú. Hi ha cartes de paper on les trobaràs, amb cadascuna de les identificacions de la temàtica de les cartes, representada amb un dibuix relacionat.
La APP va mitjançant via bluetooth enllaçat a través de la connexió del mòbil al tauler. Des de la APP bàsicament podem controlar gairebé tota la part mecànica del joc, com és el polsador de “dau” que imita el funcionament d’un dau, programat amb un display de set segments de manera, podem controlar també i el temps, amb una programació de 60 segons de marge pel temps de cada prova, de tal manera que, amb la programació d’un LED bicolor, mentre puguis respondre estarà en verd i quan s’esgoti el temps canviarà a vermell.

Per tota la programació hem utilitzat els programes i la placa Arduino que ells mateixos ens han proporcionat.

​

Per elaborar la part gràfica del joc, que hem treballat a l’aula d’EVP, ens hem basat en la divisió del disseny del tauler i la part estètica de les cartes i de la capsa.

-El tauler:

El programa escollit per fer el disseny del tauler és l’Autocat 2D, en el que l’hem representat a mida real i després s’ha importat per fer la impressió a vinil. S’han utilitzat capes, en la primera capa estan dibuixats els límits del tauler i les caselles, en la segona capa hi ha feta una diagramació de colors i s’han insertat les imatges de cada casella amb la temàtica corresponent, que és la tasca en la que hem tingut més dificultats.

  • Les cartes:

Per fer-les hem utilitzat en aquest cas el programa de Photoshop, juntament amb una nova estètica formada per la visualització d’unes cartes i destacades amb els colors característiques del logotip principal. S’han creat una per una, important, també, les imatges per cada temàtica a l’esquerre de cada paraula.

  • La capsa:

Primerament s’ha realitzat el desenvolupament de la caixa amb una nova interpretació del logotip de l’empresa en el que hem representat les cartes del joc i uns colors relacionats amb la imatge corporativa. També s’ha utilitzat el programa Photoshop amb les mides a escala, que després hem ampliat, per representar les diferents cares de la capsa, i s’han importat per imprimir-les en un paper adhesiu.

Finalment s’ha fet una importació a mida real en un format PDF per portar a la impremta.

bottom of page